Pyszny, wysokobiałkowy posiłek dla wielbicieli orientalnych smaków. Sporo mięsa, makaron shirataki (minimalna ilość kalorii) i mnóstwo aromatycznych dodatków - to mój pomysł na potreningówkę ale nie tylko, bo świetnie sprawdzi się w przypadku osób mało aktywnych fizycznie ale będących na redukcji.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 259
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7.7g12%
- Węglowodany 17g6%
- Białko 27.5g56%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Polędwiczki z piersi kurczaka pokroić w mniejsze kawałki., Krótko podprażyć w suchym garnku (najlepiej granitowym lub innym z powłoką non-stick), następnie podlać mlekiem kokosowym light.
Dodać sos sojowy ciemny....
... świeży imbir...
... czosnek...
... suszony galangal...
i przyprawy: solidna porcja mieszanki "zioła tajskie".
Teraz dodać paprykę "red banana" pokrojoną w talarki...
... i wycisnąć sok z połowy cytryny.
Na koniec pasta z tamaryndowca...
...i mamy gotową zupę.
Teraz przygotujemy makaron shirataki: wyjmujemy z opakowania, dokładnie płukamy w ciepłej wodzie, na koniec krótko podsmażamy z olejem sezamowym i czarnym sezamem.
Łączymy makaron z zupą, dorzucamy ugotowaną fasolkę "mamut" i mamy gotowe danie.
Składniki
Sposób przygotowania
Polędwiczki z piersi kurczaka pokroić w mniejsze kawałki., Krótko podprażyć w suchym garnku (najlepiej granitowym lub innym z powłoką non-stick), następnie podlać mlekiem kokosowym light.
Dodać sos sojowy ciemny....
... świeży imbir...
... czosnek...
... suszony galangal...
i przyprawy: solidna porcja mieszanki "zioła tajskie".
Teraz dodać paprykę "red banana" pokrojoną w talarki...
... i wycisnąć sok z połowy cytryny.
Na koniec pasta z tamaryndowca...
...i mamy gotową zupę.
Teraz przygotujemy makaron shirataki: wyjmujemy z opakowania, dokładnie płukamy w ciepłej wodzie, na koniec krótko podsmażamy z olejem sezamowym i czarnym sezamem.
Łączymy makaron z zupą, dorzucamy ugotowaną fasolkę "mamut" i mamy gotowe danie.