Tarty bez spodu są nie tylko mniej kaloryczne, ale również szybciej się je przygotowuje. Brokuł to świetne warzywo, samo w sobie jest smaczne (robiłam już tarty z brokuła) ale można je z powodzeniem podkręcić. Tym razem dorzuciłam sporą ilość świeżej kolendry, którą uwielbiam. Spróbujcie sami:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 8
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 103
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 5.8g9%
- Węglowodany 5.9g2%
- Białko 7.4g15%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Ugotowanego brokuła (razem z nóżką) posiekać z grubsza. Kolendrę też posiekać (ilość z całej doniczki sklepowej)
Wszystkie składniki wymieszać na masę.
Przełożyć do tortownicy (ilość w sam raz na małą tortownicę 18 cm średnicy) wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.
Piec w temp 180 - 200 stopni ok 45 min. Ale kontrolujcie wbijając patyczek (jak będzie suchy po wyjęciu to znaczy, że gotowe).
Składniki
Sposób przygotowania
Ugotowanego brokuła (razem z nóżką) posiekać z grubsza. Kolendrę też posiekać (ilość z całej doniczki sklepowej)
Wszystkie składniki wymieszać na masę.
Przełożyć do tortownicy (ilość w sam raz na małą tortownicę 18 cm średnicy) wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.
Piec w temp 180 - 200 stopni ok 45 min. Ale kontrolujcie wbijając patyczek (jak będzie suchy po wyjęciu to znaczy, że gotowe).