Na redukcji ważny jest deficyt, zatem trzeba jeść tak, żeby nie chodzić głodną, i nie mieć niedoborów. Śniadania bez białka zwierzęcego są rzadkością w moim menu. Po prostu bez biała w posiłku jestem szybko głodna. Jednak ciepłe posiłki sycą szybciej a dobrze zbilansowane - dłużej "trzymają". Takie mam refleksje po latach doświadczeń. Spójrzcie zatem na mój dzisiejszy posiłek: jest sezonowo, pysznie, wegańsko, lekko i do syta. Dobrego dnia:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 365
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 18.9g30%
- Węglowodany 37.7g13%
- Białko 14.8g30%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Kurki krótko przesmażyłam na odrobinie oliwy, z odrobiną soli i pieprzu. Zdjęłam z patelni.
Na tę samą patelnie wrzuciłam trochę posiekanego czosnku, szpinak, posoliłam i zblanszowałam krótko.
Fasolkę ugotowałam al dente.
A następnie przesmażyłam ją na tej samej patelni z odrobiną oliwy, razem z resztą posiekanego czosnku i z płatkami migdałowymi.
Jako ostatnia na patelni ląduje cukinia. Przesmażyłam ją posypaną "bruschettą" (gotowa mieszanka: pomidor suszony, czosnek, bazylia)
Składniki
Sposób przygotowania
Kurki krótko przesmażyłam na odrobinie oliwy, z odrobiną soli i pieprzu. Zdjęłam z patelni.
Na tę samą patelnie wrzuciłam trochę posiekanego czosnku, szpinak, posoliłam i zblanszowałam krótko.
Fasolkę ugotowałam al dente.
A następnie przesmażyłam ją na tej samej patelni z odrobiną oliwy, razem z resztą posiekanego czosnku i z płatkami migdałowymi.
Jako ostatnia na patelni ląduje cukinia. Przesmażyłam ją posypaną "bruschettą" (gotowa mieszanka: pomidor suszony, czosnek, bazylia)