Polecam wysokoproteinowy sos do makaronu, o smaku curry, bo dania z tą przyprawą - choć pochodzi ona z subkontynentu indyjskiego - pasują niemalże do wszystkiego. Próbujcie, testujcie, eksperymentujcie:-) Bawcie się w kuchni smakami!
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 483
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 9.8g16%
- Węglowodany 48.7g17%
- Białko 48.8g98%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka drobno posiekać, kapustę poszatkować, pomidora w kostkę, papryczki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paseczki.
Na suchą patelnię (najlepiej granitową lub inną z powłoką non-stick) wrzucić posiekanego kurczaka, na dużym ogniu podsmażyć i dodać łyżkę pasty curry.
Następnie kolejno dodawać: papryczki padron...
... poszatkowaną kapustę pekińską
i pomidora
Trochę zredukować płyn i na końcu dodać sporą garść ulubionej zieleniny (ja dałam kolendrę i bazylię tajską).
Połączyć na jednym talerzu z ugotowanym ale dente makaronem - ja użyłam spaghetti ale możecie dać jakikolwiek ulubiony.
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś z kurczaka drobno posiekać, kapustę poszatkować, pomidora w kostkę, papryczki pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w paseczki.
Na suchą patelnię (najlepiej granitową lub inną z powłoką non-stick) wrzucić posiekanego kurczaka, na dużym ogniu podsmażyć i dodać łyżkę pasty curry.
Następnie kolejno dodawać: papryczki padron...
... poszatkowaną kapustę pekińską
i pomidora
Trochę zredukować płyn i na końcu dodać sporą garść ulubionej zieleniny (ja dałam kolendrę i bazylię tajską).
Połączyć na jednym talerzu z ugotowanym ale dente makaronem - ja użyłam spaghetti ale możecie dać jakikolwiek ulubiony.