Spaghetti z kurkami i z boczkiem

Oceń przepisKategoriaTagi, , Wybierz ilość porcji1 porcja

Trzy składniki, 10 minut i macie pyszne jedzenie:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 344
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 12.8g20%
Węglowodany 40.8g14%
Białko 9.9g20%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g makaronu spaghetti (waga przed ugotowaniem)
 50 g boczku wędzonego (chudego)
 50 g kurek
 1 łyżka szczypiorku
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Boczek (u mnie wędzony) pokroić w kosteczkę i wysmażyć na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick)

2

Kurki, jeżeli są duże, pokroić na mniejsze kawałki a jeżeli są drobne to zostawić w całości. Szczypiorek drobno posiekać.

3

Do wysmażonego boczku wrzucić kurki, krótko je podsmażyć

4

Dorzucić ugotowany al dente makaron...

5

... i szczypior.

6

Doprawić solą i pieprzem.

7

Składniki

 50 g makaronu spaghetti (waga przed ugotowaniem)
 50 g boczku wędzonego (chudego)
 50 g kurek
 1 łyżka szczypiorku
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Boczek (u mnie wędzony) pokroić w kosteczkę i wysmażyć na suchej patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick)

2

Kurki, jeżeli są duże, pokroić na mniejsze kawałki a jeżeli są drobne to zostawić w całości. Szczypiorek drobno posiekać.

3

Do wysmażonego boczku wrzucić kurki, krótko je podsmażyć

4

Dorzucić ugotowany al dente makaron...

5

... i szczypior.

6

Doprawić solą i pieprzem.

7

Spaghetti z kurkami i z boczkiem
(Visited 1 429 times, 8 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *