Spaghetti z dorszem i krewetkami

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Ten sposób podania ryby sprawdza się znakomicie gdy: a. nie macie czasu na rozmrażanie, b. jesteście na redukcji, c. potrzebujecie dużo białka w diecie, d. lubicie dobre jedzenie;-)) A makaron to makaron - zawsze jest dobry moment żeby go zjeść!

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 527
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 8.1g13%
Węglowodany 44.1g15%
Białko 64.1g129%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 235 g polędwicy z dorsza
 110 g mrożonych krewetek
 80 g pomidorków
 1 łyżka oliwy
 3 ząbi czosnku
 55 g makaronu spaghetti
 przyprawa "zioła tajskie", natka pietruszki, sól

Sposób przygotowania

1

Najpierw trzeba rozmrozić krewetki i pozbawić je pancerzyków. Następnie na patelni z powłoką non-stick (najlepsza jest granitowa) ułożyć zamrożone polędwiczki z dorsza, pokrojony w plasterki czosnek. Jak się rozmrożą, puszczą wodę, dajcie jej odparować.

2

Teraz wlejcie oliwę i posypcie ziołami tajskimi...

3

... dorzućcie pokrojone na pół pomidorki

4

posypcie natką

5

na wierzchu poukładajcie krewetki, dorzućcie natkę drobno posiekaną, zmniejszcie ogień i przykryjcie, niech wszystko dojdzie. W międzyczasie gotujcie makaron!

6

Możecie posolić i popieprzyć i w zasadzie mamy to:-)

7

Udało mi się spaghetti spleść w efektowny warkocz - widziałam u koleżanek na Instagramie i spodobał mi się ten sposób podania.

8

Składniki

 235 g polędwicy z dorsza
 110 g mrożonych krewetek
 80 g pomidorków
 1 łyżka oliwy
 3 ząbi czosnku
 55 g makaronu spaghetti
 przyprawa "zioła tajskie", natka pietruszki, sól

Sposób przygotowania

1

Najpierw trzeba rozmrozić krewetki i pozbawić je pancerzyków. Następnie na patelni z powłoką non-stick (najlepsza jest granitowa) ułożyć zamrożone polędwiczki z dorsza, pokrojony w plasterki czosnek. Jak się rozmrożą, puszczą wodę, dajcie jej odparować.

2

Teraz wlejcie oliwę i posypcie ziołami tajskimi...

3

... dorzućcie pokrojone na pół pomidorki

4

posypcie natką

5

na wierzchu poukładajcie krewetki, dorzućcie natkę drobno posiekaną, zmniejszcie ogień i przykryjcie, niech wszystko dojdzie. W międzyczasie gotujcie makaron!

6

Możecie posolić i popieprzyć i w zasadzie mamy to:-)

7

Udało mi się spaghetti spleść w efektowny warkocz - widziałam u koleżanek na Instagramie i spodobał mi się ten sposób podania.

8

Spaghetti z dorszem i krewetkami
(Visited 1 512 times, 13 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *