Sałatka z kalmarami z puszki

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcjaStopień trudnościPoczątkujący

Owoce morza z puszki to fajny dodatek do sałaty. W sklepach jest duży wybór różnych "mariscos", w różnych sosach i zalewać. Warto spróbować.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 280
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 15.2g24%
Węglowodany 10.2g4%
Białko 23g46%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 puszka faszerowanych kalmarków
 pomidorki koktajlowe
 1 garść mixu sałat
 20 g czarnych, wędzonych oliwek
 1 łyżka oliwy
 15 g kaparów ( 1 lyżka)
 sól, sok z cytryny

Sposób przygotowania

1

Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i sokiem z cytryny i gotowe:-) Ja miałam puszkę faszerowanych małych kalmarków "chipirones en salsa americana" ale świetna będzie też ośmiorniczka albo małże.

Składniki

 1 puszka faszerowanych kalmarków
 pomidorki koktajlowe
 1 garść mixu sałat
 20 g czarnych, wędzonych oliwek
 1 łyżka oliwy
 15 g kaparów ( 1 lyżka)
 sól, sok z cytryny

Sposób przygotowania

1

Wymieszać wszystkie składniki, doprawić solą i sokiem z cytryny i gotowe:-) Ja miałam puszkę faszerowanych małych kalmarków "chipirones en salsa americana" ale świetna będzie też ośmiorniczka albo małże.

Sałatka z kalmarami z puszki
(Visited 852 times, 6 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *