Wartości odżywcze
Wielkość porcji 100 g
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 69
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 4.3g7%
- Węglowodany 5.9g2%
- Białko 1.5g3%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
70 g kukskusu (waga po przyrządzeniu)
240 g kolorowej papryki (1/2 czerwonej, 1/2 żółtej i 1 mala zielona)
100 g pomidorków koktajlowych albo 1 duży pomidor
75 g ogórka (1/2 średniego)
40 g cebuli (1/2 średniej)
35 g czarnych oliwek (mogą być zielone)
2 łyżka oliwy
przyprawy: ras-el-hanout (bliskowschodnia mieszanka przypraw), sól, świeża kolendra lub natka pietruszki
Sposób przygotowania
1
Warzywa umyj, obierz.
2
Pokrój drobniutko.
3
Wymieszaj wszystko.
4
Z tej ilości wyszło 615 g sałatki. Sporo. Najlepiej smakuje od razu po przyrządzeniu. Jak poleży dłużej to warzywa puszczają soki i już nie jest tak apetyczna.
Składniki
70 g kukskusu (waga po przyrządzeniu)
240 g kolorowej papryki (1/2 czerwonej, 1/2 żółtej i 1 mala zielona)
100 g pomidorków koktajlowych albo 1 duży pomidor
75 g ogórka (1/2 średniego)
40 g cebuli (1/2 średniej)
35 g czarnych oliwek (mogą być zielone)
2 łyżka oliwy
przyprawy: ras-el-hanout (bliskowschodnia mieszanka przypraw), sól, świeża kolendra lub natka pietruszki
Sposób przygotowania
1
Warzywa umyj, obierz.
2
Pokrój drobniutko.
3
Wymieszaj wszystko.
4
Z tej ilości wyszło 615 g sałatki. Sporo. Najlepiej smakuje od razu po przyrządzeniu. Jak poleży dłużej to warzywa puszczają soki i już nie jest tak apetyczna.
(Visited 2 995 times, 4 visits today)