Wartości odżywcze
0 ilość porcji
100 g
- Amount per serving
- Ilość kalorii69
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 4.3g6%
- Węglowodany 5.9g3%
- Białko 1.5g3%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
70 g kukskusu (waga po przyrządzeniu)
240 g kolorowej papryki (1/2 czerwonej, 1/2 żółtej i 1 mala zielona)
100 g pomidorków koktajlowych albo 1 duży pomidor
75 g ogórka (1/2 średniego)
40 g cebuli (1/2 średniej)
35 g czarnych oliwek (mogą być zielone)
2 łyżka oliwy
przyprawy: ras-el-hanout (bliskowschodnia mieszanka przypraw), sól, świeża kolendra lub natka pietruszki
Sposób przygotowania
1
Warzywa umyj, obierz.
2
Pokrój drobniutko.
3
Wymieszaj wszystko.
4
Z tej ilości wyszło 615 g sałatki. Sporo. Najlepiej smakuje od razu po przyrządzeniu. Jak poleży dłużej to warzywa puszczają soki i już nie jest tak apetyczna.
Składniki
70 g kukskusu (waga po przyrządzeniu)
240 g kolorowej papryki (1/2 czerwonej, 1/2 żółtej i 1 mala zielona)
100 g pomidorków koktajlowych albo 1 duży pomidor
75 g ogórka (1/2 średniego)
40 g cebuli (1/2 średniej)
35 g czarnych oliwek (mogą być zielone)
2 łyżka oliwy
przyprawy: ras-el-hanout (bliskowschodnia mieszanka przypraw), sól, świeża kolendra lub natka pietruszki
Sposób przygotowania
1
Warzywa umyj, obierz.
2
Pokrój drobniutko.
3
Wymieszaj wszystko.
4
Z tej ilości wyszło 615 g sałatki. Sporo. Najlepiej smakuje od razu po przyrządzeniu. Jak poleży dłużej to warzywa puszczają soki i już nie jest tak apetyczna.
Notes
(Visited 3 050 times, 6 visits today)