Razowy penne z krewetkami i szparagami

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Żeby danie było smaczne, zdrowe, sycące i niskokaloryczne nie trzeba wiele - trzy składniki i mamy to!

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 420
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 11g17%
Węglowodany 40.4g14%
Białko 41.5g83%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 50 g makaronu razowego penne (waga przed ugotowaniem)
 120 g ugotowanych szparagów
 200 g mrożonych krewetek
 1 łyżka masła chilli
 sól, sezam

Sposób przygotowania

1

Krewetki zostawiłam do rozmrożenia, następnie rozpuściłam masło z chilli i na gorące wrzuciłam krewetki. Kilka chwil i gotowe.

2

Szparagi uprzednio ugotowane al dente zagrzałam krótko na patelni, na której wcześniej smażyłam krewetki.

3

Wymieszałam na patelni szparagi, krewetki i makaron - gotowe:-)

4

Szczypta sezamu dla ozdoby, odrobina dymki...

5

6

7

8

Składniki

 50 g makaronu razowego penne (waga przed ugotowaniem)
 120 g ugotowanych szparagów
 200 g mrożonych krewetek
 1 łyżka masła chilli
 sól, sezam

Sposób przygotowania

1

Krewetki zostawiłam do rozmrożenia, następnie rozpuściłam masło z chilli i na gorące wrzuciłam krewetki. Kilka chwil i gotowe.

2

Szparagi uprzednio ugotowane al dente zagrzałam krótko na patelni, na której wcześniej smażyłam krewetki.

3

Wymieszałam na patelni szparagi, krewetki i makaron - gotowe:-)

4

Szczypta sezamu dla ozdoby, odrobina dymki...

5

6

7

8

Razowy penne z krewetkami i szparagami
(Visited 173 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *