Sałatka owocowa z krewetkami

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Owoce z rybami, czy owocami morza to nie jest nic nowego, chociaż w naszym kręgu kulturowym takie połączenie nie jest zbyt popularne a szkoda. Spróbujcie takiej sałatki - jest lekka, przyjemna, pożywna i bardzo łatwa do przygotowania.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 524
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 23.3g36%
Węglowodany 36.2g13%
Białko 38.7g78%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 200 g mrożonych krewetek
 60 g granatu
 60 g awokado Haas (1/2 owocu)
 120 g mango
 1 łyżeczek soku z cytryny
 1 łyżeczek masła chilli
 świeża kolendra

Sposób przygotowania

1

Wystarczy zostawić krewetki do rozmrożenia. Jak już będą gotowe, trzeba odlać wodę i w 15 minut zrobicie pyszną, zdrową, wysokobiałkową sałatkę

2

Na łyżeczce masła z chilli przesmażyłam krótko krewetki.

3

Dorzuciłam krewetki do posiekanych owoców.

4

Doprawiłam sokiem z cytryny, dodałam świeżą kolendrę i gotowe.

5

6

7

8

Składniki

 200 g mrożonych krewetek
 60 g granatu
 60 g awokado Haas (1/2 owocu)
 120 g mango
 1 łyżeczek soku z cytryny
 1 łyżeczek masła chilli
 świeża kolendra

Sposób przygotowania

1

Wystarczy zostawić krewetki do rozmrożenia. Jak już będą gotowe, trzeba odlać wodę i w 15 minut zrobicie pyszną, zdrową, wysokobiałkową sałatkę

2

Na łyżeczce masła z chilli przesmażyłam krótko krewetki.

3

Dorzuciłam krewetki do posiekanych owoców.

4

Doprawiłam sokiem z cytryny, dodałam świeżą kolendrę i gotowe.

5

6

7

8

Sałatka owocowa z krewetkami
(Visited 401 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *