#ser

Ilość przepisów: 86
Bulgur, smażony halloumi, szparagi i por na ciepło, pistacjeTo danie smakowało mi jak rzadko, połączenie sera halloumi ze szparagami, bulgurem i olejem sezamowym - dla mnie super! Sezon na szparagi trwa więc warto korzystać i włączać je do różnych potraw. Ja lubię "składane" talerze, coś w stylu bowl - kilka różnych składników, zazwyczaj wykorzystuję sezonowe smaki i to co mam akurat w lodówce. Zachęcam do eksperymentowania ze smakami, czasami wychodzą naprawdę pyszne dania.
Mocno pomarańczowe serniczki proteinoweCo zrobić kiedy masz w domu za dużo nabiału i pomarańcz, bo była promka w Biedrze i nakupiłaś jak szalona? No to ja polecam serniczki: mocno białkowe, szybkie do zrobienia, przepyszne (wilgotne i puszyste) o smaku baaardzo pomarańczowym:-) Pycha! (z tego przepisu można też upiec jeden duży sernik w tortownicy). Zachęcam do zrobienia, przepis nie jest ortodoksyjny, możecie dać ilości mniej więcej zbliżone do tych podanych przeze mnie.
Jajecznica z kurkami, warzywami i serem gruyereJajka to jedna z najlepszych opcji śniadaniowych. Są sycące, mają mnóstwo mikroskładników no i można je przygotować na wiele sposobów. Jajecznica też nie musi być nudna. Moja propozycja sezonowa to jajecznica z kurkami, garść warzyw i pysznym, aromatyczny gruyere. Całość ma mnóstwo białka, i dobrą porcję kalorii, w sam raz na początek aktywnego dnia:-)
Naleśniki fit ze szpinakiem i mozarelląNaleśniki wytrawne - wole je od tych na słodko. Szpinak i ferta to klasyka gatunku, ja proponuję szpinak i mozarella light - bardzo smacznie, wysokobiałkowo, i super smakuje po zapieczeniu.
Bułeczki z chudego twaroguW sieci krążą przepisy na chlebek keto. A że jest to produkt wysokoproteinowy, postanowiłam wypróbować. Powstał nie chlebek ale bułeczki i - zapewniam - pyszne! Na pewno będzie powtórka i to nie raz.