Ilość przepisów: 3
Domowy serek jogurtowy, lekkie pieczywo z wędzonym łososiemZobaczyłam u kogoś na instagramie, jak robi domowy serek z jogurtu greckiego. Zapragnęłam go zrobić, wstawiłam jogurt do zamrażalnika i zapomniałam o nim. Kiedy w końcu sobie o nim przypomniałam, nie miałam pewności co mam dalej z nim zrobić. Ale zaufałam intuicji i kulinarnemu doświadczeniu i serek zrobiłam. Delikatny, kremowy i bez żadnych polepszaczy typu guma guar czy inne zagęszczacze. Polecam wypróbować. Ja zrobiłam na wytrawnie, ale na słodko też będzie znakomity.Białkowe pankejki z semoliny i jogurtuZnakomite w smaku, puszyste i mocno proteinowe placuszki. Polecam szczególnie dla aktywnych fizycznie, potrzebujących więcej białka w diecie. Dobrze smakują z masłem migdałowym, sosem orzechowym, z owocami, konfiturą.... Mogą być też w wersji wytrawnej jeżeli użyjecie odżywki białkowej o neutralnym smaku.Jajko po turecku (Çılbır)Jajko poszetowe (inaczej jajko w koszulce, jajko poché) podane na jogurcie, polane masłem paprykowym.