Białkowe pankejki z semoliny i jogurtu

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji12 porcji

Znakomite w smaku, puszyste i mocno proteinowe placuszki. Polecam szczególnie dla aktywnych fizycznie, potrzebujących więcej białka w diecie. Dobrze smakują z masłem migdałowym, sosem orzechowym, z owocami, konfiturą.... Mogą być też w wersji wytrawnej jeżeli użyjecie odżywki białkowej o neutralnym smaku.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1

Ilość porcji 12


Ilość na porcję
Ilość kalorii 74
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 3.9g6%
Węglowodany 4.7g2%
Białko 4.6g10%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka
 50 g semoliny
 400 g jogurty typu greckiego (1 duże opakowanie)
 1 miarka odżywki białkowej od Olimp Nutrition (ulubiony smak)
 szczypta sody (ok. 1/3 łyżeczki)

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę i zostawić na 10 minut, żeby soda zaczęła pracować.

2

Smażyć na średnim ogniu, z obydwu stron, pod przykryciem.

3

4

Podawać z ulubionymi dodatkami

5

Ja polecam ALMOND BUTTER soft crunchy od Olimp Nutrition - pyszne masło migdałowe, z kawałkami migdałów i sporą zawartością białka.

Składniki

 2 jajka
 50 g semoliny
 400 g jogurty typu greckiego (1 duże opakowanie)
 1 miarka odżywki białkowej od Olimp Nutrition (ulubiony smak)
 szczypta sody (ok. 1/3 łyżeczki)

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę i zostawić na 10 minut, żeby soda zaczęła pracować.

2

Smażyć na średnim ogniu, z obydwu stron, pod przykryciem.

3

4

Podawać z ulubionymi dodatkami

5

Ja polecam ALMOND BUTTER soft crunchy od Olimp Nutrition - pyszne masło migdałowe, z kawałkami migdałów i sporą zawartością białka.

Białkowe pankejki z semoliny i jogurtu
(Visited 947 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *