Typowe sezonowe danie, młode ziemniaczki, fasolka i wiejskie jaja od szczęśliwych kurek:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 408
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 11.4g18%
- Węglowodany 57.6g20%
- Białko 21.8g44%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Usmażyć dwa jajka na patelni do jajek sadzonych. Jeżeli tego wymaga powłoka patelni, możecie użyć oleju w sprayu. Posolić, popieprzyć.
Młode ziemniaczki wyszorować, ugotować, lekko rozgnieść widelcem i podać z ugotowaną al dente fasolką i jajkami sadzonymi.
Składniki
Sposób przygotowania
Usmażyć dwa jajka na patelni do jajek sadzonych. Jeżeli tego wymaga powłoka patelni, możecie użyć oleju w sprayu. Posolić, popieprzyć.
Młode ziemniaczki wyszorować, ugotować, lekko rozgnieść widelcem i podać z ugotowaną al dente fasolką i jajkami sadzonymi.