Makaron shirataki, pierś indyka, chorizo i warzywa, w jednym daniu z patelni

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , , , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Wysokobiałkowy posiłek to świetny pomysł na aktywny dzień. Porządna porcja indyka, niskokaloryczny shirataki (inaczej "konjak") i warzywa, tworzą kompozycję sycącą, smaczną i niskokaloryczną - w sam raz dla osób dbających o dobre samopoczucie, zdrowy wygląd i sylwetkę.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 657
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 37g57%
Węglowodany 48.5g17%
Białko 32.1g65%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 200 g makaronu shirataki (inaczej konjak)
 120 g piersi indyka
 25 g chorizo picante
 5 g czosnku (1 ząbek)
 100 g czerwonej papryki
 80 g cukinii
 50 g pora
 100 g sosu tomate frito
 sól, chilli

Sposób przygotowania

1

Pierś indyka pokroiłam w mniejsze kawałki, czosnek w plasterki i chorizo z półplasterki. Wszystko przesmażyłam, do zamknięcia się mięsa.

2

Dorzuciłam pokrojone warzywa...

3

... podlałam tomate frito, zmniejszyłam ogień i chwilę poddusiłam doprawiając solą.

4

Makaron shirataki porządnie wypłukałam pod bieżącą wodą (to niezbędne, żeby pozbyć się charakterystycznego "rybiego" zapachu). Następnie podsmażyłam krótko z dodatkiem chilli.

5

Warzywa z mięsem i shirataki wymieszałam a jednym daniu na patelni.

6

Dorzuciłam trochę ziaren sezamu i gotowe.

7

8

Składniki

 200 g makaronu shirataki (inaczej konjak)
 120 g piersi indyka
 25 g chorizo picante
 5 g czosnku (1 ząbek)
 100 g czerwonej papryki
 80 g cukinii
 50 g pora
 100 g sosu tomate frito
 sól, chilli

Sposób przygotowania

1

Pierś indyka pokroiłam w mniejsze kawałki, czosnek w plasterki i chorizo z półplasterki. Wszystko przesmażyłam, do zamknięcia się mięsa.

2

Dorzuciłam pokrojone warzywa...

3

... podlałam tomate frito, zmniejszyłam ogień i chwilę poddusiłam doprawiając solą.

4

Makaron shirataki porządnie wypłukałam pod bieżącą wodą (to niezbędne, żeby pozbyć się charakterystycznego "rybiego" zapachu). Następnie podsmażyłam krótko z dodatkiem chilli.

5

Warzywa z mięsem i shirataki wymieszałam a jednym daniu na patelni.

6

Dorzuciłam trochę ziaren sezamu i gotowe.

7

8

Makaron shirataki, pierś indyka, chorizo i warzywa, w jednym daniu z patelni
(Visited 251 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *