Wysokobiałkowy posiłek to świetny pomysł na aktywny dzień. Porządna porcja indyka, niskokaloryczny shirataki (inaczej "konjak") i warzywa, tworzą kompozycję sycącą, smaczną i niskokaloryczną - w sam raz dla osób dbających o dobre samopoczucie, zdrowy wygląd i sylwetkę.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 657
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 37g57%
- Węglowodany 48.5g17%
- Białko 32.1g65%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś indyka pokroiłam w mniejsze kawałki, czosnek w plasterki i chorizo z półplasterki. Wszystko przesmażyłam, do zamknięcia się mięsa.
Dorzuciłam pokrojone warzywa...
... podlałam tomate frito, zmniejszyłam ogień i chwilę poddusiłam doprawiając solą.
Makaron shirataki porządnie wypłukałam pod bieżącą wodą (to niezbędne, żeby pozbyć się charakterystycznego "rybiego" zapachu). Następnie podsmażyłam krótko z dodatkiem chilli.
Warzywa z mięsem i shirataki wymieszałam a jednym daniu na patelni.
Dorzuciłam trochę ziaren sezamu i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś indyka pokroiłam w mniejsze kawałki, czosnek w plasterki i chorizo z półplasterki. Wszystko przesmażyłam, do zamknięcia się mięsa.
Dorzuciłam pokrojone warzywa...
... podlałam tomate frito, zmniejszyłam ogień i chwilę poddusiłam doprawiając solą.
Makaron shirataki porządnie wypłukałam pod bieżącą wodą (to niezbędne, żeby pozbyć się charakterystycznego "rybiego" zapachu). Następnie podsmażyłam krótko z dodatkiem chilli.
Warzywa z mięsem i shirataki wymieszałam a jednym daniu na patelni.
Dorzuciłam trochę ziaren sezamu i gotowe.