Naleśników nie jem za często, bo z jakiej by mąki i mleka nie były, zawsze jeden ma ok 200 kcal. No ale czasem najdzie ochota więc kombinuję z dodatkami, żeby było smacznie, wartościowo i maksymalnie fit. Naleśniki ze szpinakiem i fetą to klasyk ale czy próbowaliście z porem, cukinią i fetą? Polecam, równie pyszne i sycące.
Wielkość porcji 2 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 651
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22g34%
- Węglowodany 83.1g28%
- Białko 30.2g61%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Usmażyłam naleśniki na patelni bez dodatku tłuszczu.
Cukinię i pora pokroiłam, podprażyłam na patelni, doprawiłam solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Następnie podlałam odrobiną wody, poddusiłam do odparowania.
Na koniec do warzyw dodałam pokruszoną fetę.
Farsz wyłożyłam na naleśniki i zrolowałam.
Od razu zjadłam, bo było pyszne:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Usmażyłam naleśniki na patelni bez dodatku tłuszczu.
Cukinię i pora pokroiłam, podprażyłam na patelni, doprawiłam solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Następnie podlałam odrobiną wody, poddusiłam do odparowania.
Na koniec do warzyw dodałam pokruszoną fetę.
Farsz wyłożyłam na naleśniki i zrolowałam.
Od razu zjadłam, bo było pyszne:-)