Kanapka z jajecznicą na chorizo ze szparagami

Oceń przepisKategoriaTagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Podrzucam pomysł na jajecznicę dla mięsożerców. Nie na boczku ale na chorizo. Oczywiście moja jajecznica jest podkręcona białkiem. A żółtko będzie do deseru albo zrobię odżywkę do włosów.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 371
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 22.7g35%
Węglowodany 8.9g3%
Białko 29.8g60%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 1 jajko
 1 białko jaja
 25 g ugotowanych szparagów
 20 g czerwonej papryki
 30 g chorizo picante
 1 kromka chleba proteinowego
 sól, pieprz, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Chorizo pokroić w paseczki, paprykę w kostkę. Przesmażyć razem na suchej patelni (bez tłuszczu)

2

Szparagi pokroić w małe kawałki i dorzucić na patelnię. Łebki szparagów zostawić do ozdoby kanapki.

3

Teraz na patelnię wpić jajko i białka u usmażyć mieszając od czasu do czasu. Ja lubię taką luźniejszą jajecznicę ale jak lubicie zwartą to niech dłużej się smaży.

4

Jajecznicę ułóżcie na kanapce, łebki szparagów na wierzchu i gotowe:-)

Składniki

 1 jajko
 1 białko jaja
 25 g ugotowanych szparagów
 20 g czerwonej papryki
 30 g chorizo picante
 1 kromka chleba proteinowego
 sól, pieprz, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Chorizo pokroić w paseczki, paprykę w kostkę. Przesmażyć razem na suchej patelni (bez tłuszczu)

2

Szparagi pokroić w małe kawałki i dorzucić na patelnię. Łebki szparagów zostawić do ozdoby kanapki.

3

Teraz na patelnię wpić jajko i białka u usmażyć mieszając od czasu do czasu. Ja lubię taką luźniejszą jajecznicę ale jak lubicie zwartą to niech dłużej się smaży.

4

Jajecznicę ułóżcie na kanapce, łebki szparagów na wierzchu i gotowe:-)

Kanapka z jajecznicą na chorizo ze szparagami
(Visited 639 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *