Łosoś pieczony, warzywa i cieciorka

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , Wybierz ilość porcji2 porcje

Polecam bardzo szybkie danie na bazie gotowego pieczonego łososia. Oczywiście można łososia upiec samemu (i ja nawet wolę) ale jak ktoś musi mieć szybko - oto przepis:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 2


Ilość na porcję
Ilość kalorii 257
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 13.7g22%
Węglowodany 13.7g5%
Białko 16.9g34%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 100 g łososia pieczonego
 10 ml oliwy z oliwek
 250 g papryki (czerwona, żółta)
 10 g papryczek padron (małe zielone)
 50 g czosnku niedźwiedziego
 100 g cieciorki z puszki
 sezam jasny i czarny

Sposób przygotowania

1

Paprykę pokroić w paski, papryczki padron pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w talarki, czosnek niedźwiedzi posiekać z grubsza.

2

Na oliwie podsmażyć krótko paprykę

3

Dodać czosnek niedźwiedzi

4

Dorzucić cieciorkę odsączoną z zalewy

5

I na końcu ułożyć kawałki łososia. Zmniejszyć ogień, przykryć i chwilę poddusić razem - chodzi tylko o to, żeby łosoś się zagrzał.

6

Całość posypać sezamem:-0

Składniki

 100 g łososia pieczonego
 10 ml oliwy z oliwek
 250 g papryki (czerwona, żółta)
 10 g papryczek padron (małe zielone)
 50 g czosnku niedźwiedziego
 100 g cieciorki z puszki
 sezam jasny i czarny

Sposób przygotowania

1

Paprykę pokroić w paski, papryczki padron pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w talarki, czosnek niedźwiedzi posiekać z grubsza.

2

Na oliwie podsmażyć krótko paprykę

3

Dodać czosnek niedźwiedzi

4

Dorzucić cieciorkę odsączoną z zalewy

5

I na końcu ułożyć kawałki łososia. Zmniejszyć ogień, przykryć i chwilę poddusić razem - chodzi tylko o to, żeby łosoś się zagrzał.

6

Całość posypać sezamem:-0

Łosoś pieczony, warzywa i cieciorka
(Visited 828 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *