Bardzo dietetyczny posiłek z dużą porcją zielonych warzyw i chudym mięskiem.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 567
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 14.9g23%
- Węglowodany 78.7g27%
- Białko 31.5g63%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Do przygotowania gulaszu użyłam: 715 g mięsa od szynki wieprzowej, 2 pietruszki (135 g), 2 małe marchewki (110 g), 60 g selera, dwie cebule (115 g), 1 kartonik sosu "tomate frito" (400 g) i wodę.
Mięso przesmażyłam bez tłuszczu w garnku z granitową powłoką. Dodałam przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, tymianek, cząber, słodką paprykę, majeranek.
Dodałam pokrojone warzywa, zalałam wodą (tylko tyle wody żeby ledwo przykryła mięso). W międzyczasie można dolewać wodę, pilnujcie żeby się mięso nie przypaliło, trzeba od czasu do czasu zamieszać.
Ugotowałam na małym ogniu do miękkości. Dodałam tomate frito, doprawiłam solą i pieprzem. Zredukowałam. Wyszło 1560 g gulaszu. Pozamykałam na gorąco w słoiczki i mam na kilka razy.
Warzywa poddusiłam na odrobinie oliwy: najpierw paprykę zielona pokrojoną w kostkę, dorzuciłam do niech zieloną część pora pokrojonego w talarki a na końcu groszek mrożony. Doprawiłam solą i pieprzem.
Dania dopełniły młode ziemniaczki.
Składniki
Sposób przygotowania
Do przygotowania gulaszu użyłam: 715 g mięsa od szynki wieprzowej, 2 pietruszki (135 g), 2 małe marchewki (110 g), 60 g selera, dwie cebule (115 g), 1 kartonik sosu "tomate frito" (400 g) i wodę.
Mięso przesmażyłam bez tłuszczu w garnku z granitową powłoką. Dodałam przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, tymianek, cząber, słodką paprykę, majeranek.
Dodałam pokrojone warzywa, zalałam wodą (tylko tyle wody żeby ledwo przykryła mięso). W międzyczasie można dolewać wodę, pilnujcie żeby się mięso nie przypaliło, trzeba od czasu do czasu zamieszać.
Ugotowałam na małym ogniu do miękkości. Dodałam tomate frito, doprawiłam solą i pieprzem. Zredukowałam. Wyszło 1560 g gulaszu. Pozamykałam na gorąco w słoiczki i mam na kilka razy.
Warzywa poddusiłam na odrobinie oliwy: najpierw paprykę zielona pokrojoną w kostkę, dorzuciłam do niech zieloną część pora pokrojonego w talarki a na końcu groszek mrożony. Doprawiłam solą i pieprzem.
Dania dopełniły młode ziemniaczki.