Sałatka „na szybko” z fetą, porem i czarnymi oliwkami

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lekka, letnia sałatka do zrobienia w kilka chwil. Można wymieszać, można polać ulubionym sosem, lub - w wersji super fit - zajadać kawałek po kawałku, delektując się smakiem letnich warzyw.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 450
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 31.4g49%
Węglowodany 26.1g9%
Białko 15.6g32%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 180 g pomidorów
 100 g czerwonej papryki
 75 g sera solankowego np.feta
 50 g czarnych oliwek
 90 g pora (zielona część)
 sól, pieprz z kolendrą i chilli, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Pora podprażyłam na patelni spryskanej oliwą w sprayu.

2

Pomidora, paprykę, ser i oliwki pokroiłam.

3

Wszystko w porcjach wyłożyłam na talerz, doprawiłam sola i świeżo zmielonym pieprzem z kolendrą i chilli. Na koniec ulubiona zielenina i gotowe.

4

5

6

7

8

Składniki

 180 g pomidorów
 100 g czerwonej papryki
 75 g sera solankowego np.feta
 50 g czarnych oliwek
 90 g pora (zielona część)
 sól, pieprz z kolendrą i chilli, zielona cebulka

Sposób przygotowania

1

Pora podprażyłam na patelni spryskanej oliwą w sprayu.

2

Pomidora, paprykę, ser i oliwki pokroiłam.

3

Wszystko w porcjach wyłożyłam na talerz, doprawiłam sola i świeżo zmielonym pieprzem z kolendrą i chilli. Na koniec ulubiona zielenina i gotowe.

4

5

6

7

8

Sałatka „na szybko” z fetą, porem i czarnymi oliwkami
(Visited 526 times, 7 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *