Gofry wytrawne są fajną baza do wykonania kanapek. Robi się je szybko, w zasadzie z każdego rodzaju mąki wyjdą fajne. Do tego ulubione dodatki, albo to, co zalega Wam w lodówce, i można wyczarować smaczne, zdrowe śniadanie, lunch czy kolację.
Wielkość porcji 2 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 498
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 15.3g24%
- Węglowodany 63.5g22%
- Białko 25.2g51%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Składniki na 4 gofry: 2 jajka, 140 g mąki pszennej, woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Moja porcja to 2 gofry.
Pora pokrojonego w plasterki przesmażyłam na patelni spryskanej olejem w sprayu.
Na gofry wyłożyłam pora, pstrąga...
... trochę listków dookoła, oliwki pokrojone w plasterki i kilka kaparów.
Na koniec oprószyłam jasnym sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Składniki na 4 gofry: 2 jajka, 140 g mąki pszennej, woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Moja porcja to 2 gofry.
Pora pokrojonego w plasterki przesmażyłam na patelni spryskanej olejem w sprayu.
Na gofry wyłożyłam pora, pstrąga...
... trochę listków dookoła, oliwki pokrojone w plasterki i kilka kaparów.
Na koniec oprószyłam jasnym sezamem.