Gofry z porem i wędzonym pstrągiem tęczowym

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Gofry wytrawne są fajną baza do wykonania kanapek. Robi się je szybko, w zasadzie z każdego rodzaju mąki wyjdą fajne. Do tego ulubione dodatki, albo to, co zalega Wam w lodówce, i można wyczarować smaczne, zdrowe śniadanie, lunch czy kolację.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 2 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 498
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 15.3g24%
Węglowodany 63.5g22%
Białko 25.2g51%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 gofry
 50 g pstrąga tęczowego wędzonego
 20 g czarnych oliwek
 65 g pora
 15 g kaparów
 młode listki lub inny mix sałat, sezam

Sposób przygotowania

1

Składniki na 4 gofry: 2 jajka, 140 g mąki pszennej, woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

2

Moja porcja to 2 gofry.

3

Pora pokrojonego w plasterki przesmażyłam na patelni spryskanej olejem w sprayu.

4

Na gofry wyłożyłam pora, pstrąga...

5

... trochę listków dookoła, oliwki pokrojone w plasterki i kilka kaparów.

6

Na koniec oprószyłam jasnym sezamem.

7

8

Składniki

 2 gofry
 50 g pstrąga tęczowego wędzonego
 20 g czarnych oliwek
 65 g pora
 15 g kaparów
 młode listki lub inny mix sałat, sezam

Sposób przygotowania

1

Składniki na 4 gofry: 2 jajka, 140 g mąki pszennej, woda do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

2

Moja porcja to 2 gofry.

3

Pora pokrojonego w plasterki przesmażyłam na patelni spryskanej olejem w sprayu.

4

Na gofry wyłożyłam pora, pstrąga...

5

... trochę listków dookoła, oliwki pokrojone w plasterki i kilka kaparów.

6

Na koniec oprószyłam jasnym sezamem.

7

8

Gofry z porem i wędzonym pstrągiem tęczowym
(Visited 174 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *