Gofry szpinakowe z kawiorem (wysokobiałkowe)

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Mając gofrownicę możemy poszaleć. Bo gofry to nie tylko słodki deser ale może to być pyszna przekąska na wytrawnie.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 4 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 321
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 11.3g18%
Węglowodany 22.6g8%
Białko 24.2g49%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 250 g szpinaku mrożonego
 5 g czosnku (1 ząbek)
 75 ml mleka 0,5%
 2 białka jaja
 1 łyżka mąki pszennej
 4 łyżeczek serka do smarowania (ulubione smak)
 4 łyżeczek kawioru (ulubiony, u mnie czerwony)
 sól, pieprz, szczypior

Sposób przygotowania

1

Szpinak rozmrozić, dodać posiekany czosnek, sól, pieprz i zredukować na patelni.

2

Dodać ubite na sztywno białko jaja...

3

... dodać make i wymieszać.

4

Usmażyć gofry (mi wyszły 4 sztuki ale to zależy od rozmiaru gofrownicy).

5

Na każdego gofra dac łyżeczkę serka do smarowania (u mnie śmietankowy)...

6

... i łyżeczkę kawioru (u mnie czerwony z łososia).

7

Odrobina szczypioru dopełniła dzieła:-)

Składniki

 250 g szpinaku mrożonego
 5 g czosnku (1 ząbek)
 75 ml mleka 0,5%
 2 białka jaja
 1 łyżka mąki pszennej
 4 łyżeczek serka do smarowania (ulubione smak)
 4 łyżeczek kawioru (ulubiony, u mnie czerwony)
 sól, pieprz, szczypior

Sposób przygotowania

1

Szpinak rozmrozić, dodać posiekany czosnek, sól, pieprz i zredukować na patelni.

2

Dodać ubite na sztywno białko jaja...

3

... dodać make i wymieszać.

4

Usmażyć gofry (mi wyszły 4 sztuki ale to zależy od rozmiaru gofrownicy).

5

Na każdego gofra dac łyżeczkę serka do smarowania (u mnie śmietankowy)...

6

... i łyżeczkę kawioru (u mnie czerwony z łososia).

7

Odrobina szczypioru dopełniła dzieła:-)

Gofry szpinakowe z kawiorem (wysokobiałkowe)
(Visited 334 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *