Gofry proteinowe ze skyrem i konfiturą ze śliwek

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

To jest moja propozycja na pyszne, późne, wysokobiałkowe śniadanie w 10 minut. Idealnie po porannym treningu. Wykorzystałam gotową mieszankę do proteinowych pankejków. Okazuje się, że nadaje się nie tylko na placuszki ale też na gofry:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 3 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 448
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 5.8g9%
Węglowodany 52.7g18%
Białko 44.2g89%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 60 g 1 miarka HI PRO PANCAKES od Olimp Sport Nutrition
 150 g skyru (1 małe opakowanie)
 100 g konfitury śliwkowej niskocukrowej

Sposób przygotowania

1

Ciasto na gofry zrobić wg przepisu na opakowaniu: 1 miarka (60 g) gotowej mieszanki na pankejki HI PRO PANCAKES od Olimp Sport Nutrition + woda (do uzyskania pożądanej gęstości).

2

Wyszły 3 gofry, nie u żyłam do smarowania tłuszczu ale Wy znacie lepiej swoje urządzenie, może trzeba je lekko przesmarować np.masłem.

3

Gofry są miękkie i lekkie, puszyste. Jako że jest to mieszanka na pankejki, gofry zrobione z tej gotowej mieszanki nie przypominają w strukturze tych tradycyjnych.

4

Do tych wysokobiałkowych gofrów o smaku imbirowym (pyyyycha!), proponuję skyr o smaku naturalnym i konfiturę śliwkową.

5

Całość nie jest za słodka ale jednak nie jest to wytrawne śniadanie.

6

Dzięki użyciu gotowej mieszanki, śniadanie powstało w 10 minut. Idealna opcja potreningowa.

Składniki

 60 g 1 miarka HI PRO PANCAKES od Olimp Sport Nutrition
 150 g skyru (1 małe opakowanie)
 100 g konfitury śliwkowej niskocukrowej

Sposób przygotowania

1

Ciasto na gofry zrobić wg przepisu na opakowaniu: 1 miarka (60 g) gotowej mieszanki na pankejki HI PRO PANCAKES od Olimp Sport Nutrition + woda (do uzyskania pożądanej gęstości).

2

Wyszły 3 gofry, nie u żyłam do smarowania tłuszczu ale Wy znacie lepiej swoje urządzenie, może trzeba je lekko przesmarować np.masłem.

3

Gofry są miękkie i lekkie, puszyste. Jako że jest to mieszanka na pankejki, gofry zrobione z tej gotowej mieszanki nie przypominają w strukturze tych tradycyjnych.

4

Do tych wysokobiałkowych gofrów o smaku imbirowym (pyyyycha!), proponuję skyr o smaku naturalnym i konfiturę śliwkową.

5

Całość nie jest za słodka ale jednak nie jest to wytrawne śniadanie.

6

Dzięki użyciu gotowej mieszanki, śniadanie powstało w 10 minut. Idealna opcja potreningowa.

Gofry proteinowe ze skyrem i konfiturą ze śliwek
(Visited 989 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *