Kurczak i szpinak do makaronu to pewniak. Wiele osób lubi tą kombinację, bo to faktycznie udane połączenie. Moja wersja jest oczywiście fit - bez dodatkowego tłuszczu, zachowane proporcje między węglowodanami a białkiem. Wyjątkowego smaku nadaje potrawie śmietanka owsiana. Jest niskokaloryczna i do wielu dań mi już podeszła:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 2
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 433
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 7.4g12%
- Węglowodany 44.8g15%
- Białko 39.8g80%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Cebulkę pokroić w kosteczkę, kurczaka w grubą kostkę. Przesmażyć wszystko na suchej, granitowej patelni (lub innej z powłoką non-stick).
Dorzucić szpinak, doprawić solą, gałką muszkatołową (odrobinka!)...
Na końcu dolać śmietankę owsianą (ma delikatny smak, nadaje całości zupełnie innego smaku niż zwykła śmietana).
Teraz wymieszać z ugotowanym al dente makaronem...
... oprószyć pieprzem i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Cebulkę pokroić w kosteczkę, kurczaka w grubą kostkę. Przesmażyć wszystko na suchej, granitowej patelni (lub innej z powłoką non-stick).
Dorzucić szpinak, doprawić solą, gałką muszkatołową (odrobinka!)...
Na końcu dolać śmietankę owsianą (ma delikatny smak, nadaje całości zupełnie innego smaku niż zwykła śmietana).
Teraz wymieszać z ugotowanym al dente makaronem...
... oprószyć pieprzem i gotowe:-)