Chłodnik z melona i ogórka

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Hiszpański chłodnik tym razem w wersji dla mięsożerców.Tradycyjnie podawany ze smażoną szynką jamon serrano, polany oliwą i zagryzany wiejską bagietką.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 300 ml

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 300
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 25g39%
Węglowodany 15g5%
Białko 7g15%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

  melona (u mnie zielony, odmiana Santa Claus)
 ½ ogórka
 1 cytryna
 100 g skyru lub innego jogurtu naturalnego
 50 ml oliwy AOEV
 2 platry szynki jamon serrano
 1 ząbek czosnku
 przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Wycisnąć sok z 1/2 cytryny, obrać ogórka i razem z pozostałymi składnikami (poza szynką) zblendować na gładki mus. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

2

Podawać z kostkami lodu i uprażoną szynka jamon serrano.

Składniki

  melona (u mnie zielony, odmiana Santa Claus)
 ½ ogórka
 1 cytryna
 100 g skyru lub innego jogurtu naturalnego
 50 ml oliwy AOEV
 2 platry szynki jamon serrano
 1 ząbek czosnku
 przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Wycisnąć sok z 1/2 cytryny, obrać ogórka i razem z pozostałymi składnikami (poza szynką) zblendować na gładki mus. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

2

Podawać z kostkami lodu i uprażoną szynka jamon serrano.

Chłodnik z melona i ogórka
(Visited 418 times, 8 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *