Biała kiełbasa jest pyszna! Przekonałam się do niej niedawno i włączam ją do kolejnych dań. Dzisiaj propozycja w sosie chrzanowo-pieprzowym, na bazie beszamelu więc nie będzie fit, ale za to smacznie i szybko:-)
Wielkość porcji 2 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 367
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 29.2g45%
- Węglowodany 8.3g3%
- Białko 17.5g35%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, krótko zezłocić.
Dodać mleko do uzyskania kremowej konsystencji.
Następnie dodać chrzan i doprawić solą i pieprzem (sporo tego pieprzu!).
Zagotować ciągle mieszając rózgą.
Kiełbaski wysmażyć na suchej, granitowej patelni (lub innej z powłoką non-stick)...
... polać sosem i gotowe!
Składniki
Sposób przygotowania
Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, krótko zezłocić.
Dodać mleko do uzyskania kremowej konsystencji.
Następnie dodać chrzan i doprawić solą i pieprzem (sporo tego pieprzu!).
Zagotować ciągle mieszając rózgą.
Kiełbaski wysmażyć na suchej, granitowej patelni (lub innej z powłoką non-stick)...
... polać sosem i gotowe!