Biała kiełbasa jest pyszna! Przekonałam się do niej niedawno i włączam ją do kolejnych dań. Dzisiaj propozycja w sosie chrzanowo-pieprzowym, na bazie beszamelu więc nie będzie fit, ale za to smacznie i szybko:-)
1 ilość porcji
2 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii367
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 29.2g38%
- Węglowodany 8.3g4%
- Białko 17.5g35%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, krótko zezłocić.
Dodać mleko do uzyskania kremowej konsystencji.
Następnie dodać chrzan i doprawić solą i pieprzem (sporo tego pieprzu!).
Zagotować ciągle mieszając rózgą.
Kiełbaski wysmażyć na suchej, granitowej patelni (lub innej z powłoką non-stick)...
... polać sosem i gotowe!
Składniki
Sposób przygotowania
Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę, krótko zezłocić.
Dodać mleko do uzyskania kremowej konsystencji.
Następnie dodać chrzan i doprawić solą i pieprzem (sporo tego pieprzu!).
Zagotować ciągle mieszając rózgą.
Kiełbaski wysmażyć na suchej, granitowej patelni (lub innej z powłoką non-stick)...
... polać sosem i gotowe!