Co można zrobić z zielonych pomidorów? Można zamarynować na zimę (co uczyniłam) ale można też usmażyć. Ja przygotowałam pyszną potrawkę min. z zielonymi pomidorami. Samo dobro i jak mało kalorii:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 3
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 108
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 1.1g2%
- Węglowodany 22.1g8%
- Białko 5.4g11%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa pokroiłam w większe kawałki, żeby podczas obróki termicznej nie rozciapały się.
Na dnie wylądowały pomidory i czosnek...
Następnie papryka, cebula i cukinia.
Chwilę dusiłam na małym ogniu pod przykryciem, aż pomidory oddały swój sok. Doprawiłam solą, pieprzem, oregano i świeżym lubczykiem.
Na koniec posypałam posiekaną natką pietruszki i gotowe.
Składniki
Sposób przygotowania
Warzywa pokroiłam w większe kawałki, żeby podczas obróki termicznej nie rozciapały się.
Na dnie wylądowały pomidory i czosnek...
Następnie papryka, cebula i cukinia.
Chwilę dusiłam na małym ogniu pod przykryciem, aż pomidory oddały swój sok. Doprawiłam solą, pieprzem, oregano i świeżym lubczykiem.
Na koniec posypałam posiekaną natką pietruszki i gotowe.