Pasty to świetny i szybki sposób na śniadanie lub kolację. Można zabrać na drugie śniadanie do pracy i dobrze się przechowują w lodówce. Moja pasta jest dietetyczna, zawiera dużo białka i robi się ją z 4 składników w 5 minut.
Archives Pasty, sosy i smarowidła
Sos holenderski – krok po kroku
Sos holenderski nie jest zbyt fit ale jest pyszny, pożywny i bardzo łatwy do zrobienia. Pasuje do warzyw (wszelakich: korzennych pieczonych, z grilla, świeżych w sałatce), szczególnie popularny jest do szparagów, świetny do jajek poszetowych (też zrobiłam filmik jak je zrobić).
Muzyka do filmu: Marek Domagała (IG @marek.domagala.music).
Sos pieczarkowy
Ten sos pieczarkowy to u mnie sos uniwersalny czyli do wszystkiego: do makaronu, do ryżu, do kaszy nawet zupę można na nim zrobić:-) Jest fit więc jest dobrym dodatkiem do wielu dań.
Szparagi w sosie holenderskim
Sezon na szparagi trwa krótko w naszej strefie klimatycznej, może dlatego jak się pojawiają, to chciałoby się je jeść na okrągło. Podstawowa wersja to te w sosie holenderskim. Pyszna wersja chociaż kaloryczna. No ale jak wspomniałam sezon trwa krótko… 😉
Pasta z fasoli i pieczarek
Wegańska pasta z fasoli i smażonych pieczarek – bardzo smaczne smarowidło. Szybko się robi i dobrze przechowuje.
Pasta warzywna a la hummus
Pasty to doskonały pomysł na urozmaicenie kanapek ale także na wykorzystanie resztek z lodówki. Zmiksować można prawie wszystko:-