Bavette z tuńczykiem, porem i suszonymi pomidorami

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Super szybkie, pożywne, smaczne i dietetyczne, wysokobiałkowe danie.

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

1 szt


Amount per serving
Ilość kalorii511
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 14.7g19%
Węglowodany 46.1g17%
Białko 48.2g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 50 g makaronu bavette (waga przed ugotowaniem)
 150 g tuńczyka w sosie własnym
 65 g pora (zielona część)
 20 g suszonych pomidorów z oleju
 10 g anchois
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Na patelnię dałam łyżkę oleju od suszonych pomidorów, dodałam pora pokrojonego w paseczki, tuńczyka odsączyłam z zalewy, pomidory pokroiłam w paski. Zagrzałam.

2

Wymieszałam z makaronem, doprawiłam sola i pieprzem - gotowe:-)

3

4

5

Składniki

 50 g makaronu bavette (waga przed ugotowaniem)
 150 g tuńczyka w sosie własnym
 65 g pora (zielona część)
 20 g suszonych pomidorów z oleju
 10 g anchois
 sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Na patelnię dałam łyżkę oleju od suszonych pomidorów, dodałam pora pokrojonego w paseczki, tuńczyka odsączyłam z zalewy, pomidory pokroiłam w paski. Zagrzałam.

2

Wymieszałam z makaronem, doprawiłam sola i pieprzem - gotowe:-)

3

4

5

Notes

Bavette z tuńczykiem, porem i suszonymi pomidorami
(Visited 550 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *