U mnie znowu vege i znowu na zielono:-) Uwielbiam połączenie różnych zielonych warzyw, zawsze wyjdzie coś smacznego. Dzisiaj wyjątkowo, bo z sezonowym twistem: pyszne pesto z czosnku niedźwiedziego nadaje charakteru całej potrawie. Zapraszam do stołu:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 504
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 27.8g43%
- Węglowodany 51.1g18%
- Białko 12.7g26%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pora (zielona część) pokroić w plastry i podprażyć na patelni.
Ugotowane uprzednio szparagi (u mnie z poprzedniego dnia) wymieszać z ugotowanym al dente makaronem (u mnie bavette) i porem.
Dorzucić 2 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego, wymieszać do zagrzania się wszystkich składników.
Na koniec skropić oleje z awokado.
Składniki
Sposób przygotowania
Pora (zielona część) pokroić w plastry i podprażyć na patelni.
Ugotowane uprzednio szparagi (u mnie z poprzedniego dnia) wymieszać z ugotowanym al dente makaronem (u mnie bavette) i porem.
Dorzucić 2 łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego, wymieszać do zagrzania się wszystkich składników.
Na koniec skropić oleje z awokado.