Naleśniki z porem, cukinią i fetą

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Naleśników nie jem za często, bo z jakiej by mąki i mleka nie były, zawsze jeden ma ok 200 kcal. No ale czasem najdzie ochota więc kombinuję z dodatkami, żeby było smacznie, wartościowo i maksymalnie fit. Naleśniki ze szpinakiem i fetą to klasyk ale czy próbowaliście z porem, cukinią i fetą? Polecam, równie pyszne i sycące.

Wartości odżywcze

1 ilość porcji

Serving size

2 szt


Amount per serving
Ilość kalorii651
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 22g29%
Węglowodany 83.1g31%
Białko 30.2g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 2 naleśniki1 jajko, 100 ml napoju owsianego lub mleka, 70 g mąki pszennej, szczypta soli
 160 g cukinii
 100 g pora
 80 g sera feta (lub inny ser solankowy)
 sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

1

Usmażyłam naleśniki na patelni bez dodatku tłuszczu.

2

Cukinię i pora pokroiłam, podprażyłam na patelni, doprawiłam solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Następnie podlałam odrobiną wody, poddusiłam do odparowania.

3

Na koniec do warzyw dodałam pokruszoną fetę.

4

Farsz wyłożyłam na naleśniki i zrolowałam.

5

Od razu zjadłam, bo było pyszne:-)

6

7

Składniki

 2 naleśniki1 jajko, 100 ml napoju owsianego lub mleka, 70 g mąki pszennej, szczypta soli
 160 g cukinii
 100 g pora
 80 g sera feta (lub inny ser solankowy)
 sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Sposób przygotowania

1

Usmażyłam naleśniki na patelni bez dodatku tłuszczu.

2

Cukinię i pora pokroiłam, podprażyłam na patelni, doprawiłam solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Następnie podlałam odrobiną wody, poddusiłam do odparowania.

3

Na koniec do warzyw dodałam pokruszoną fetę.

4

Farsz wyłożyłam na naleśniki i zrolowałam.

5

Od razu zjadłam, bo było pyszne:-)

6

7

Notes

Naleśniki z porem, cukinią i fetą
(Visited 3 374 times, 18 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *