Sałatki ziemniaczane maja szerokie grono zwolenników. Lubimy je w wersji z boczkiem, z rybą a dzisiaj podrzucam pomysł na wersję wegańską. Jest pysznie i chociaż taka sałatka jest ciężka (waży dużo - 100 g to niewiele), to warto sobie od czasu do czasu zafundować taką przyjemność. Np. jako dodatek obiadowy zamiast zwykłych ziemniaków.
Wielkość porcji 110 g
Ilość porcji 6
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 131
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 4.4g7%
- Węglowodany 21.4g8%
- Białko 2.9g6%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, w nieosolonej wodzie. Oliwki zielone pokroiłam w plasterki, kapary odcedziłam z zalewy, Pomidory odcedziłam i pokroiłam w paseczki, kolendrę posiekałam, czarne, wędzone oliwki pozbawiłam pestek i porwałam na mniejsze kawałki.
Wszystko wymieszałam, dolałam 20 g oleju ze słoiczka, w którym były suszone pomidory.
Całość doprawiłam sola i pieprzem.
Składniki
Sposób przygotowania
Ziemniaki ugotowałam w mundurkach, w nieosolonej wodzie. Oliwki zielone pokroiłam w plasterki, kapary odcedziłam z zalewy, Pomidory odcedziłam i pokroiłam w paseczki, kolendrę posiekałam, czarne, wędzone oliwki pozbawiłam pestek i porwałam na mniejsze kawałki.
Wszystko wymieszałam, dolałam 20 g oleju ze słoiczka, w którym były suszone pomidory.
Całość doprawiłam sola i pieprzem.