Tylko 4 składniki i możemy wyczarować pyszne, dietetyczne, lekkie i kolorowe danie w 15 minut.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 426
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 12.8g20%
- Węglowodany 50.3g17%
- Białko 26.9g54%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię pokroiłam w grubą kostkę, przesmażyłam na oliwie.
Dodałam paprykę pokrojoną w większe kawałki, doprawiłam solą i chilli. Na dużym ogniu, potrząsając od czasu do czasu i podlewając odrobiną wody, czekałam do momentu aż warzywa będą al dente a na dnie zrobi się aromatyczny sosik.
Dorzuciłam rozmrożone i obrane krewetki, przykryłam patelnię i zmniejszyłam ogień na minimum. Krewetki potrzebuje tylko chwili, jak za długo są poddawane wysokiej temperaturze - robią się twarde, gumowate i kurczą się.
Na koniec wyłożyłam warzywa z krewetkami na ugotowany uprzednio makaron bavette.
Składniki
Sposób przygotowania
Cukinię pokroiłam w grubą kostkę, przesmażyłam na oliwie.
Dodałam paprykę pokrojoną w większe kawałki, doprawiłam solą i chilli. Na dużym ogniu, potrząsając od czasu do czasu i podlewając odrobiną wody, czekałam do momentu aż warzywa będą al dente a na dnie zrobi się aromatyczny sosik.
Dorzuciłam rozmrożone i obrane krewetki, przykryłam patelnię i zmniejszyłam ogień na minimum. Krewetki potrzebuje tylko chwili, jak za długo są poddawane wysokiej temperaturze - robią się twarde, gumowate i kurczą się.
Na koniec wyłożyłam warzywa z krewetkami na ugotowany uprzednio makaron bavette.