Tarty bez spodu są nie tylko mniej kaloryczne, ale również szybciej się je przygotowuje. Brokuł to świetne warzywo, samo w sobie jest smaczne (robiłam już tarty z brokuła) ale można je z powodzeniem podkręcić. Tym razem dorzuciłam sporą ilość świeżej kolendry, którą uwielbiam. Spróbujcie sami:-)
8 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii103
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 5.8g8%
- Węglowodany 5.9g3%
- Białko 7.4g15%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Ugotowanego brokuła (razem z nóżką) posiekać z grubsza. Kolendrę też posiekać (ilość z całej doniczki sklepowej)

Wszystkie składniki wymieszać na masę.

Przełożyć do tortownicy (ilość w sam raz na małą tortownicę 18 cm średnicy) wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.

Piec w temp 180 - 200 stopni ok 45 min. Ale kontrolujcie wbijając patyczek (jak będzie suchy po wyjęciu to znaczy, że gotowe).


Składniki
Sposób przygotowania
Ugotowanego brokuła (razem z nóżką) posiekać z grubsza. Kolendrę też posiekać (ilość z całej doniczki sklepowej)

Wszystkie składniki wymieszać na masę.

Przełożyć do tortownicy (ilość w sam raz na małą tortownicę 18 cm średnicy) wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką.

Piec w temp 180 - 200 stopni ok 45 min. Ale kontrolujcie wbijając patyczek (jak będzie suchy po wyjęciu to znaczy, że gotowe).


 
																												
																													 
					