Wszystko co dobre w lecie, na jednym talerzu śniadaniowym:-) Szparagi, bób, kurki a do tego najlepsze na świecie jajka poszetowe.
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 388
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 23.2g36%
- Węglowodany 13.9g5%
- Białko 28.5g57%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU
Roszponkę ułóżcie na talerzu, na to ugotowany i obrany bób. Kromkę pieczywa przekrójcie na pół (żeby oko widziało więcej jedzenia:-)
Pieczywo proteinowe (lub inne ulubione) posmarujcie kozim twarogiem, na kanapki połóżcie szparagi
na szparagi po jajku na każdą kromeczkę
Kurki posólcie i przesmażcie króciutko na odrobinie masła, wysypcie je na sałatkę z roszponki i bobu
resztę masła ze smażenia kurek wylejcie na sałatkę i jajko
Całość oprószcie pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym) i jasnym sezamem.
Składniki
Sposób przygotowania
Jajko w koszulce zrobicie bez trudu po obejrzeniu filmiku instruktażowego, który dla Was przygotowałam. Jest tutaj:
https://aniagotujefit.pl/przepisy/jajko-w-koszulce-krok-po-kroku/ i na moim kanale You Tube: https://www.youtube.com/watch?v=jyEYXk9kLCU
Roszponkę ułóżcie na talerzu, na to ugotowany i obrany bób. Kromkę pieczywa przekrójcie na pół (żeby oko widziało więcej jedzenia:-)
Pieczywo proteinowe (lub inne ulubione) posmarujcie kozim twarogiem, na kanapki połóżcie szparagi
na szparagi po jajku na każdą kromeczkę
Kurki posólcie i przesmażcie króciutko na odrobinie masła, wysypcie je na sałatkę z roszponki i bobu
resztę masła ze smażenia kurek wylejcie na sałatkę i jajko
Całość oprószcie pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym) i jasnym sezamem.