Muffiny czy też babeczki jajeczne to szybki temat i w zasadzie można je dowolnie komponować z tym, co akurat macie pod ręką. Ponieważ sezon na czosnek niedźwiedzi trwa (kwiecień-maj), więc dodałam sporą garść tej cudownie aromatyczniej zieleniny do jajecznej masy, pod ręką był też owczy ser (resztka z imprezowego wieczoru dzień wcześniej) i wyszło pyszne, wysokobiałkowe śniadanko.
6 ilość porcji
1
- Amount per serving
- Ilość kalorii64
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 4.1g6%
- Węglowodany 0.5g1%
- Białko 6.1g
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek niedźwiedzi i cebulkę posiekać. Jajka zmiksować z odrobiną soli i pieprzu. Ser zetrzeć na tarce. Do zmiksowanych jajek dodać ser, posiekany czosnek niedźwiedzi i cebulkę.
6 foremek - najlepiej silikonowych - wyłożyć szynką (10 g).
Do foremek wyłożonych szynką wlać masę jajeczną.
Piec 20 min w 180 C.
Doskonałe połączenie smaków:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Czosnek niedźwiedzi i cebulkę posiekać. Jajka zmiksować z odrobiną soli i pieprzu. Ser zetrzeć na tarce. Do zmiksowanych jajek dodać ser, posiekany czosnek niedźwiedzi i cebulkę.
6 foremek - najlepiej silikonowych - wyłożyć szynką (10 g).
Do foremek wyłożonych szynką wlać masę jajeczną.
Piec 20 min w 180 C.
Doskonałe połączenie smaków:-)