Bardzo lubię chorizo (hiszpańska kiełbasa mocno doprawiona papryką) i mogę je dodawać niemalże do wszystkiego. Jedyne co mnie przed tym powstrzymuje, to kalorie - w 100g jest ponad 400 kcal (na szczęście białka też jest proporcjonalnie dużo). Podaje przepis na połączenie super smaczne: chorizo i krewetki. Obłęd!:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 430
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 15.1g24%
- Węglowodany 45.8g16%
- Białko 27.7g56%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Na rozgrzaną oliwę wrzucić plasterki czosnku i filecik anchois, po chwili dodać pomidora pokrojonego w kostkę, odparować. Dodać 1/2 opakowania krewetek (z Biedronki lub Lidla) uprzednio rozmrożonych i oczyszczonych. Na samym końcu dać 25 g groszku mrożonego, chwilę poddusić i gotowe,
Na patelni przesmażyć krótko plasterki (albo pólplasterki chorizo). Dodać je do gotowego sosu z krewetkami.
Na końcu dorzucić ugotowany makaron ryżowy. Gotowe danie posypać świeżą kolendrą lub inną zieleniną.
Składniki
Sposób przygotowania
Na rozgrzaną oliwę wrzucić plasterki czosnku i filecik anchois, po chwili dodać pomidora pokrojonego w kostkę, odparować. Dodać 1/2 opakowania krewetek (z Biedronki lub Lidla) uprzednio rozmrożonych i oczyszczonych. Na samym końcu dać 25 g groszku mrożonego, chwilę poddusić i gotowe,
Na patelni przesmażyć krótko plasterki (albo pólplasterki chorizo). Dodać je do gotowego sosu z krewetkami.
Na końcu dorzucić ugotowany makaron ryżowy. Gotowe danie posypać świeżą kolendrą lub inną zieleniną.