Pomysł na sałatkę śledziową jednoporcjową. Ja lubię takie jednoporcjowe, bo wiadomo ile zjadłam. A tak z jednej miski, łyżką nakładać, ważyć.... 😉
Wielkość porcji 200 g
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 420
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 25g39%
- Węglowodany 16g6%
- Białko 30g60%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Śledzia trzeba odsączyć z oleju na ręczniku papierowym i pokroić w kostkę lub paseczki (ja wolę paski), wymieszać z majonezem, doprawić solą, pieprzem. Buraczki odcisnąć z nadmiaru soku na sitku i ułożyć warstwami sałatkę korzystają z obręczy kuchennej: rukolą wyłóżcie talerz, na środek połóżcie obręcz a do obręczy upakujcie warstwę śledzia, buraczki i znowu śledź. Posypcie kaparami i gotowe:-)
Do tego dobre pieczywko (ja konsekwentnie zajadam chlebek proteinowy) i super danie gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Śledzia trzeba odsączyć z oleju na ręczniku papierowym i pokroić w kostkę lub paseczki (ja wolę paski), wymieszać z majonezem, doprawić solą, pieprzem. Buraczki odcisnąć z nadmiaru soku na sitku i ułożyć warstwami sałatkę korzystają z obręczy kuchennej: rukolą wyłóżcie talerz, na środek połóżcie obręcz a do obręczy upakujcie warstwę śledzia, buraczki i znowu śledź. Posypcie kaparami i gotowe:-)
Do tego dobre pieczywko (ja konsekwentnie zajadam chlebek proteinowy) i super danie gotowe:-)