Muffinki szpinakowe z pieczonym łososiem

Oceń przepisKategoria, Tagi, , , , , Wybierz ilość porcji6 porcji

Bardzo smaczny pomysł na wykorzystanie resztek pieczonego łososia z obiadu.

Wartości odżywcze

6 ilość porcji

Serving size

1


Amount per serving
Ilość kalorii71
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 4.7g7%
Węglowodany 0.3g1%
Białko 6.7g

* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.

Składniki

 3 jajka
 50 g szpinaku baby (spora garść)
 100 g pieczonego łososia
 przyprawy: gałka muszkatołowa, sól, pieprzdodatki opcjonalnie: kawior, domowy sos aioli

Sposób przygotowania

1

Łososia upieczonego w piekarniku (najlepiej wykorzystać w przepisie resztki łososia z obiadu) poukładać w silikonowych foremkach. W blenderze albo smoothiemakerze zmiksować jajka, szpinak baby, masę doprawić szczyptą soli i gałki muszkatołowej i zalać nią foremki.

2

Wstawić do piekarnika na ok 15 minut, 180 C.

3

W wersji keto można muffinki okrasić domowym sosem aioli, kawiorem... może też być po prostu majonez. ALe i bez żadnych dodatków smakują znakomicie.

Składniki

 3 jajka
 50 g szpinaku baby (spora garść)
 100 g pieczonego łososia
 przyprawy: gałka muszkatołowa, sól, pieprzdodatki opcjonalnie: kawior, domowy sos aioli

Sposób przygotowania

1

Łososia upieczonego w piekarniku (najlepiej wykorzystać w przepisie resztki łososia z obiadu) poukładać w silikonowych foremkach. W blenderze albo smoothiemakerze zmiksować jajka, szpinak baby, masę doprawić szczyptą soli i gałki muszkatołowej i zalać nią foremki.

2

Wstawić do piekarnika na ok 15 minut, 180 C.

3

W wersji keto można muffinki okrasić domowym sosem aioli, kawiorem... może też być po prostu majonez. ALe i bez żadnych dodatków smakują znakomicie.

Notes

Muffinki szpinakowe z pieczonym łososiem
(Visited 1 285 times, 12 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *