Takie pankejki to można jeść codziennie. Mają sporo białka, nie są kaloryczne i z samych dobrych składników. Smakują wybornie zarówno na słodko, jak i na wytrawnie.
Wielkość porcji 1
Ilość porcji 12
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 45
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 1.1g2%
- Węglowodany 3g1%
- Białko 5.2g11%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę gęstości śmietany. Odstawić na 10 min żeby soda zaczęła pracować.
Ja blenduję w smothiemakerze, szubko i łatwo potem wylewać na patelnię
Smażyć bez tłuszczu, pod przykryciem na patelni granitowej (najlepiej) lub inne z powłoką non-stick, z obydwu stron.
Takie pankejmi można jeść i na słodko i na wytrawnie.
Propozycja podania: z truskawkami w syropie pomarańczowo-maślanym.
Składniki
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki zblendować na gładką masę gęstości śmietany. Odstawić na 10 min żeby soda zaczęła pracować.
Ja blenduję w smothiemakerze, szubko i łatwo potem wylewać na patelnię
Smażyć bez tłuszczu, pod przykryciem na patelni granitowej (najlepiej) lub inne z powłoką non-stick, z obydwu stron.
Takie pankejmi można jeść i na słodko i na wytrawnie.
Propozycja podania: z truskawkami w syropie pomarańczowo-maślanym.