Hiszpański chłodnik tym razem w wersji dla mięsożerców.Tradycyjnie podawany ze smażoną szynką jamon serrano, polany oliwą i zagryzany wiejską bagietką.
Wielkość porcji 300 ml
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 300
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 25g39%
- Węglowodany 15g5%
- Białko 7g15%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Wycisnąć sok z 1/2 cytryny, obrać ogórka i razem z pozostałymi składnikami (poza szynką) zblendować na gładki mus. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać z kostkami lodu i uprażoną szynka jamon serrano.
Składniki
Sposób przygotowania
Wycisnąć sok z 1/2 cytryny, obrać ogórka i razem z pozostałymi składnikami (poza szynką) zblendować na gładki mus. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Podawać z kostkami lodu i uprażoną szynka jamon serrano.