Tatar z tuńczyka i awokado

Oceń przepisKategoria, Tagi, , Wybierz ilość porcji1 porcja

Nie każdy lubi surowe ryby ale proszę się nie obawiać, świeży tuńczyk jest absolutnie genialną rybą. Smakuje wybornie, jest szybki w przyrządzeniu i można z niego zrobić naprawdę efektowne dani, chociażby taki tatar:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 265
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 9g14%
Węglowodany 6g2%
Białko 31g62%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 100 g świeżego tuńczyka
 45 g awokado (ok 1/2 małego)
 20 g szalotki (1/2)
 60 g pomidora
 3 fileciki anchois
 10 g kaparów
 dodatki: oelj sezamowy, pieprz, sól, sok z cytryny lub limonki

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki drobniutko siekamy, układami warstwami w obręczy: awokado, tuńczyk, szalotka.

2

Można posolić po wierzchu, posypać pieprzem i skropić cytryną, lub zrobić to bezpośrednio przed wymieszaniem.

Składniki

 100 g świeżego tuńczyka
 45 g awokado (ok 1/2 małego)
 20 g szalotki (1/2)
 60 g pomidora
 3 fileciki anchois
 10 g kaparów
 dodatki: oelj sezamowy, pieprz, sól, sok z cytryny lub limonki

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki drobniutko siekamy, układami warstwami w obręczy: awokado, tuńczyk, szalotka.

2

Można posolić po wierzchu, posypać pieprzem i skropić cytryną, lub zrobić to bezpośrednio przed wymieszaniem.

Tatar z tuńczyka i awokado
(Visited 694 times, 7 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *