Tapenada z czarnych oliwek

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , Wybierz ilość porcji25 porcji

Zupełnie nie fit! Ale przecież to nie danie, to zaledwie przegryzka, przekąska, tapa:-) Zresztą nawet na redukcji można jeść wszystko. Trzeba tylko pamiętać, że kluczem jest ilość. A tłuszcze są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W przeciwieństwie do cukru, bo cukru z pożywienia nie potrzebujemy wcale. I fajnie jest się od niego odzwyczaić:-)

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 10 g

Ilość porcji 25


Ilość na porcję
Ilość kalorii 31
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 31g48%
Węglowodany 0.2g1%
Białko 0.4g1%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 150 g czarnych oliwek bez pestek
 50 g oliwy z oliwek AOEV
 15 g pestek słonecznika
 25 g anchois
 3 g czosnku (1/2 ząbka)
 natka pietruszki, pieprz

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki zblendować na gładka masę. Można dać trochę więcej, lub trochę mniej oliwy w zależności jak gęsta ma być tapenada.

2

3

Składniki

 150 g czarnych oliwek bez pestek
 50 g oliwy z oliwek AOEV
 15 g pestek słonecznika
 25 g anchois
 3 g czosnku (1/2 ząbka)
 natka pietruszki, pieprz

Sposób przygotowania

1

Wszystkie składniki zblendować na gładka masę. Można dać trochę więcej, lub trochę mniej oliwy w zależności jak gęsta ma być tapenada.

2

3

Tapenada z czarnych oliwek
(Visited 408 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *