Makaron z kurczakiem i pieczarkami to taki polski klasyk. Podrzucam Wam więc pomysł na to lubiane danie, oczywiście w wersji fit:-)
Wielkość porcji 385 g
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 460
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 9.4g15%
- Węglowodany 46g16%
- Białko 39.2g79%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś kurczaka pokroić w grubą kostkę i przesmażyć na suchej patelni granitowej lub innej z powłoka non-stick.
Jak "zamkniecie" mięso (czyli każda kostka będzie obsmażona z każdej strony), dorzućcie pokrojoną cebulkę i pieczarki - jak są małe to w całości, będą ładnie wyglądać:-)
Kiedy już pieczarki oddadzą całą wodę, należy wszystko na dużym ogniu odparować, doprawić solą, pieprzem, wlać śmietanę i zagotować. Na końcu dodać garść zieleniny.
DO sosu wrzućcie ugotowany al dente makaron.
Trochę świeżej zieleniny na sam koniec i gotowe:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Pierś kurczaka pokroić w grubą kostkę i przesmażyć na suchej patelni granitowej lub innej z powłoka non-stick.
Jak "zamkniecie" mięso (czyli każda kostka będzie obsmażona z każdej strony), dorzućcie pokrojoną cebulkę i pieczarki - jak są małe to w całości, będą ładnie wyglądać:-)
Kiedy już pieczarki oddadzą całą wodę, należy wszystko na dużym ogniu odparować, doprawić solą, pieprzem, wlać śmietanę i zagotować. Na końcu dodać garść zieleniny.
DO sosu wrzućcie ugotowany al dente makaron.
Trochę świeżej zieleniny na sam koniec i gotowe:-)