Sernik z masłem migdałowym, mocno proteinowy

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , , , , Wybierz ilość porcji16 porcji

Ciasto nazwałam sernikiem, mimo że ser stanowi 1/4 wagi całego ciasta. Zatem nie jest to typowy sernik i nie smakuje "serowo". Ma mięciutką, zwartą konsystencję, jest wilgotny, nie za słodki, wyczuwalne są drobinki migdałów. Bardzo udany deser dla kogoś, kto desery jada bardzo rzadko i nie potrzebuje "zjadać oczami" wszak nie jest bardzo efektowny:-) Ale makro - przyznajcie - bardzo warte tego, aby to ciasto powtórzyć w swojej kuchni.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 16


Ilość na porcję
Ilość kalorii 124
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 6.6g11%
Węglowodany 3.1g2%
Białko 12.5g25%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 250 g chudego twarogu (klinek)
 4 jajka
 2 miarki białka od Olimp Sport Nutrition
 1 budyń śmietankowy
 150 g masła migdałowego ALMOND BUTTER SOFT CRUNCHY od Olimp Sport Nutrition
 300 g skyru (2 małe opakowania)
 200 g ZERO SAUCE od Olimp Sport Nutrition

Sposób przygotowania

1

Przygotujcie sobie wszystkie składniki, bo ciasto robi się błyskawicznie.

2

Najpierw ubijcie na puszysto jajka...

3

... dodajcie ser, skyr i masło migdałowe.

4

Ja dosłodziłam sosem karmelowym ZERO SAUCE od Olimp Sport Nutrition, ale możecie użyć dowolnego słodzidła lub cukru w ilości jaka da Wam wypiek, odpowiednio słodki dla Was.

5

Pieczemy w temperaturze 180 stopni, góra-dół, 50 minut (tortownica 26 cm). Potem zostawiamy do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

6

Jedna porcja to ok. 65 g - 1/16 tortownicy o średnicy 26 cm.

7

8

W strukturze najbardziej przypomina mi tofu - to tak żebyście wiedzieli czego się spodziewać.

Składniki

 250 g chudego twarogu (klinek)
 4 jajka
 2 miarki białka od Olimp Sport Nutrition
 1 budyń śmietankowy
 150 g masła migdałowego ALMOND BUTTER SOFT CRUNCHY od Olimp Sport Nutrition
 300 g skyru (2 małe opakowania)
 200 g ZERO SAUCE od Olimp Sport Nutrition

Sposób przygotowania

1

Przygotujcie sobie wszystkie składniki, bo ciasto robi się błyskawicznie.

2

Najpierw ubijcie na puszysto jajka...

3

... dodajcie ser, skyr i masło migdałowe.

4

Ja dosłodziłam sosem karmelowym ZERO SAUCE od Olimp Sport Nutrition, ale możecie użyć dowolnego słodzidła lub cukru w ilości jaka da Wam wypiek, odpowiednio słodki dla Was.

5

Pieczemy w temperaturze 180 stopni, góra-dół, 50 minut (tortownica 26 cm). Potem zostawiamy do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.

6

Jedna porcja to ok. 65 g - 1/16 tortownicy o średnicy 26 cm.

7

8

W strukturze najbardziej przypomina mi tofu - to tak żebyście wiedzieli czego się spodziewać.

Sernik z masłem migdałowym, mocno proteinowy
(Visited 716 times, 2 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *