Sałatka z pomidorem, granatem i fetą

Oceń przepisKategoriaTagi, , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Lekka, orzeźwiająca sałatka z pomidorem, szczególnie smakuje, kiedy pomidory już pachną, już smakują jak pomidory wyrośnięte na słońcu.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 230 g

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 245
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 19g30%
Węglowodany 13g5%
Białko 8g16%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 150 g pomidor malinowy
 30 g czerwona cebulka
 20 g granat
 20 g ser feta
 10 g orzechy włoskie
 1 łyżka oleju lnianego
 sól pieprz, świeża kolendra

Sposób przygotowania

1

Pomidora (najlepszy malinowy, lima lub inny mięsisty) pokroić w kostkę, cebulkę w półtalarki, ser feta (lub ser typu feta np. sałatkowy z Lidla) pokroić w kosteczkę. Granata wydobyć ze skorupki.

2

Wszystko wymieszać, polać 1 łyżką oleju lnianego (może być inny).

3

Doprawić solą, pieprzem i koniecznie dorzucić trochę zieleniny: np. świeża kolendra będzie wyborna:-)

Składniki

 150 g pomidor malinowy
 30 g czerwona cebulka
 20 g granat
 20 g ser feta
 10 g orzechy włoskie
 1 łyżka oleju lnianego
 sól pieprz, świeża kolendra

Sposób przygotowania

1

Pomidora (najlepszy malinowy, lima lub inny mięsisty) pokroić w kostkę, cebulkę w półtalarki, ser feta (lub ser typu feta np. sałatkowy z Lidla) pokroić w kosteczkę. Granata wydobyć ze skorupki.

2

Wszystko wymieszać, polać 1 łyżką oleju lnianego (może być inny).

3

Doprawić solą, pieprzem i koniecznie dorzucić trochę zieleniny: np. świeża kolendra będzie wyborna:-)

Sałatka z pomidorem, granatem i fetą
(Visited 1 077 times, 1 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *