Pyszna sałatka z fasoli, która po ugotowaniu nie doczekała się konsumpcji:-) Jemy, nie marnujemy i oto fajny przepis na wykorzystanie resztek.
Wielkość porcji 200 g
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 305
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 22g34%
- Węglowodany 32g11%
- Białko 18g36%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki i cebule szalotkę drobno posiekać i obsmażyć bez tłuszczu na patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick). Do miseczki wrzucić ugotowaną fasolę (może być z poprzedniego dnia), pokrojoną w paski szynkę jamon serrano, pieczarki z cebulką i pozostałe składniki.
Wszystko polać oliwą truflową (ma obłędny aromat), doprawić solą, pieprzem i posypać zieleniną.
Składniki
Sposób przygotowania
Pieczarki i cebule szalotkę drobno posiekać i obsmażyć bez tłuszczu na patelni granitowej (lub innej z powłoką non-stick). Do miseczki wrzucić ugotowaną fasolę (może być z poprzedniego dnia), pokrojoną w paski szynkę jamon serrano, pieczarki z cebulką i pozostałe składniki.
Wszystko polać oliwą truflową (ma obłędny aromat), doprawić solą, pieprzem i posypać zieleniną.