Sałatka wegańska na ciepło z cieciorką kala chana, awokado, papryką i cukinią

Oceń przepisKategoria, , Tagi, , , , , , Wybierz ilość porcji1 porcja

Szybka, sycąca, wegańska sałatka na każda porę dnia.

Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 334
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 16.8g26%
Węglowodany 29.3g10%
Białko 13.8g28%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 215 g cukinia (1 średnia)
 100 g papryki czerwonej (ok. 1/2)
 100 g cieciorki kala chana z puszki
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 oliwa w sprayu
 sezam jasny i czarny
 rukola, świeża kolendra
 sól, pieprz, przyprawa "zatar"

Sposób przygotowania

1

Patelnie spryskać oliwą w sprayu, wrzucić pokrojoną cukinię czosnek i paprykę. Krótko przesmażyć.

2

Dodać kala chana...

3

... i mieszankę ziół "zatar"/

4

Krótko wymieszać...

5

Dodać sezam...

6

... i wyłożyć na talerz z pokrojonym w plasterki awokado i rukolą.

7

8

9

10

Składniki

 215 g cukinia (1 średnia)
 100 g papryki czerwonej (ok. 1/2)
 100 g cieciorki kala chana z puszki
 50 g awokado Haas (1/2 owocu)
 oliwa w sprayu
 sezam jasny i czarny
 rukola, świeża kolendra
 sól, pieprz, przyprawa "zatar"

Sposób przygotowania

1

Patelnie spryskać oliwą w sprayu, wrzucić pokrojoną cukinię czosnek i paprykę. Krótko przesmażyć.

2

Dodać kala chana...

3

... i mieszankę ziół "zatar"/

4

Krótko wymieszać...

5

Dodać sezam...

6

... i wyłożyć na talerz z pokrojonym w plasterki awokado i rukolą.

7

8

9

10

Sałatka wegańska na ciepło z cieciorką kala chana, awokado, papryką i cukinią
(Visited 404 times, 3 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *