Kombinacja krewetek z chorizo to moja ulubiona. Hiszpanie nazywają takie dania " mar y monte" ("mar y montaña" - połączenie morza i gór, lądu). Spróbujcie zresztą sami:-)
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 522
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 19.7g31%
- Węglowodany 36.1g13%
- Białko 48.1g97%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (najlepiej), lub innej z powłoką non-stick.
Dorzućcie czosnek niedźwiedzi.
Teraz ryż, krótko wymieszajcie.
Na wierzch lekko rozmrożone krewetki, oczyszczone z pancerzyków.
Na koniec groszek mrożony i teraz trzeba zmniejszyć ogień i przykryć naczynie. Zostawiacie to na ok 6-7 minut. Krewetki nie mogą być przegrzane bo są wtedy twarde i gumowate.
Wymieszajcie wszystko i możecie podawać.
Kombinacja krewetek i chorizo - palce lizać:-)
Składniki
Sposób przygotowania
Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (najlepiej), lub innej z powłoką non-stick.
Dorzućcie czosnek niedźwiedzi.
Teraz ryż, krótko wymieszajcie.
Na wierzch lekko rozmrożone krewetki, oczyszczone z pancerzyków.
Na koniec groszek mrożony i teraz trzeba zmniejszyć ogień i przykryć naczynie. Zostawiacie to na ok 6-7 minut. Krewetki nie mogą być przegrzane bo są wtedy twarde i gumowate.
Wymieszajcie wszystko i możecie podawać.
Kombinacja krewetek i chorizo - palce lizać:-)