Kombinacja krewetek z chorizo to moja ulubiona. Hiszpanie nazywają takie dania " mar y monte" ("mar y montaña" - połączenie morza i gór, lądu). Spróbujcie zresztą sami:-)
1 ilość porcji
1 szt
- Amount per serving
- Ilość kalorii522
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 19.7g26%
- Węglowodany 36.1g14%
- Białko 48.1g97%
* The % Daily Value (DV) tells you how much a nutrient in a serving of food contributes to a daily diet. 2,000 calories a day is used for general nutrition advice.
Składniki
Sposób przygotowania

Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (najlepiej), lub innej z powłoką non-stick.

Dorzućcie czosnek niedźwiedzi.

Teraz ryż, krótko wymieszajcie.

Na wierzch lekko rozmrożone krewetki, oczyszczone z pancerzyków.

Na koniec groszek mrożony i teraz trzeba zmniejszyć ogień i przykryć naczynie. Zostawiacie to na ok 6-7 minut. Krewetki nie mogą być przegrzane bo są wtedy twarde i gumowate.

Wymieszajcie wszystko i możecie podawać.

Kombinacja krewetek i chorizo - palce lizać:-)

Składniki
Sposób przygotowania

Chorizo pokrójcie w plasterki i przesmażcie na suchej patelni granitowej (najlepiej), lub innej z powłoką non-stick.

Dorzućcie czosnek niedźwiedzi.

Teraz ryż, krótko wymieszajcie.

Na wierzch lekko rozmrożone krewetki, oczyszczone z pancerzyków.

Na koniec groszek mrożony i teraz trzeba zmniejszyć ogień i przykryć naczynie. Zostawiacie to na ok 6-7 minut. Krewetki nie mogą być przegrzane bo są wtedy twarde i gumowate.

Wymieszajcie wszystko i możecie podawać.

Kombinacja krewetek i chorizo - palce lizać:-)

