Pasta jajeczna z włoską mortadelą z pistacjami

Oceń przepisKategoriaTagi, , Wybierz ilość porcji1 porcja
Wartości odżywcze

Wielkość porcji 1 szt

Ilość porcji 1


Ilość na porcję
Ilość kalorii 447
% dziennego zapotrzebowania
Tłuszcze 31g48%
Węglowodany 9.9g4%
Białko 28.3g57%

* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.

Składniki

 2 jajka na twardo
 30 g mortadeli włoskiej, z pistacjami
 20 g majonezu lekkiego Winiary (1 łyżka)
 dodatki: zielona cebulka, roszponka, kapary
 przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Mortadele zetrzeć na grubych oczkach, jajka ugotować na twardo, posiekać.

2

Wszystko wymieszać, doprawić i wyłożyć na kanapki z roszponką, udekorować skrawkiem mortadeli i kaparami.

Składniki

 2 jajka na twardo
 30 g mortadeli włoskiej, z pistacjami
 20 g majonezu lekkiego Winiary (1 łyżka)
 dodatki: zielona cebulka, roszponka, kapary
 przyprawy: sól, pieprz

Sposób przygotowania

1

Mortadele zetrzeć na grubych oczkach, jajka ugotować na twardo, posiekać.

2

Wszystko wymieszać, doprawić i wyłożyć na kanapki z roszponką, udekorować skrawkiem mortadeli i kaparami.

Pasta jajeczna z włoską mortadelą z pistacjami
(Visited 613 times, 4 visits today)

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *