Wartości odżywcze
Wielkość porcji 1 szt
Ilość porcji 1
- Ilość na porcję
- Ilość kalorii 447
- % dziennego zapotrzebowania
- Tłuszcze 31g48%
- Węglowodany 9.9g4%
- Białko 28.3g57%
* Podany % dotyczy dziennego zapotrzebowania energetycznego opartego na diecie 2000 kalorii. Twoje dzienne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od potrzeb kalorycznych.
Składniki
2 jajka na twardo
30 g mortadeli włoskiej, z pistacjami
20 g majonezu lekkiego Winiary (1 łyżka)
dodatki: zielona cebulka, roszponka, kapary
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Mortadele zetrzeć na grubych oczkach, jajka ugotować na twardo, posiekać.
2
Wszystko wymieszać, doprawić i wyłożyć na kanapki z roszponką, udekorować skrawkiem mortadeli i kaparami.
Składniki
2 jajka na twardo
30 g mortadeli włoskiej, z pistacjami
20 g majonezu lekkiego Winiary (1 łyżka)
dodatki: zielona cebulka, roszponka, kapary
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania
1
Mortadele zetrzeć na grubych oczkach, jajka ugotować na twardo, posiekać.
2
Wszystko wymieszać, doprawić i wyłożyć na kanapki z roszponką, udekorować skrawkiem mortadeli i kaparami.
(Visited 726 times, 9 visits today)